Deurgrepen

Deurgrepen uit de jaren 30

Deurgrepen werden in historische panden vaak toegepast op de tochtportaaldeur naar de hal of gang. Op deze doordraaiende deuren (vaak voorzien van een deurveerscharnier ook wel hawgood genoemd) werden geen deurklinken toegepast maar aan beide zijde een deurgreep. Op schuifdeuren ziet men om de praktische reden deze deurgrepen ook steeds vaker toegepast worden, omdat deze deurgrepen wat fijner in de hand liggen dan de vroeger vaak toegepaste inbouw schuifdeurkommen.

De deurgrepen werden vroeger in de periode van 1890 tot 1940 in de diverse stijl periodes gebruikt. Zoals het sierlijke art nouveau, de in de jaren 20 art deco tot het strakke jaren 30 design. Wij hebben een zeer grote collectie deurgrepen (200 verschillende) van toegepaste modellen in Europa uit de bovenstaande periode. Deurgrepen worden vaak toegepast op en-suite deuren, tochtportaaldeuren, kastdeuren, ramen en keukenkastjes.

Redenen om deurgrepen bij ons te bestellen

Wij onderscheiden ons door de deurgrepen in originele vorm en maatvoering te maken en ons niet te laten leiden door het deurbeslag van tegenwoordig wat vaak te groot en te grof is. Wij vinden het veel belangrijker dat een deurgreep in de juiste verhouding staat tot de deur waarop deze toegepast wordt.

Onze collectie deurgrepen en/of handgrepen zijn reproducties uit de periode 1890 tot en met midden jaren 30.

Verschillende varianten deurgrepen

In de varianten: messing vernikkeld (zoals origineel werd toegepast glanzend), messing verouderd (met oud patina bronskleurig), ongelakt messing en matnikkel (geborsteld nikkel).

De deurgrepen zijn gecombineerd met ebbenhout of bakeliet. Hier ziet U weinig verschil in. Bakeliet is wat glanzender en ebbenhout heeft een klein nerfje.

De massieve deurgrepen zijn geheel vervaardigd van messing en al dan niet vernikkeld of verouderd. Deze zijn ook geschikt voor plaatsing aan de buitenkant van Uw woning.

De gietijzeren handgrepen zijn in zowel zwart (poedercoat) en grijs (eigen kleur) gecombineerd met teakhout verkrijgbaar.

 Al het beslag wordt geleverd met bijpassende schroeven.