Openhaard benodigdheden

Ons assortiment haardschermen, haardstellen en vuurbokken zijn handgemaakte replica’s van oude modellen en niet van antiek te onderscheiden.

Deze opnieuw geproduceerde haardroosters, pook, schep, tang en vuurbokken -welke op dezelfde manier als vroeger worden vervaardigd- zijn wij gaan maken omdat er vrijwel nergens fraaie replica's te koop zijn. Hiermee kunnen wij U als liefhebber van ons assortiment deurbeslag tevens van dienst zijn met het in ere herstellen van de sfeer van vroeger rondom uw rustieke open haard!

Een haardscherm dient ter bescherming van uw vloer en meubels voor in het rond spattende vonken. De tang, pook en schep zijn handig om het vuur in goede banen te leiden en de haard weer asvrij te maken. Op de vuurbokken kunt U de houtblokken stapelen zodat er zuurstof onder het vuur komt en er een betere trek ontstaat.

De open haard als sfeermaker

Tegenwoordig wordt de antieke schouw meer gezien als een luxe artikel en dient de open haard meer als sfeermaker. De antieke schouw is momenteel door de komst van modernere warmtebronnen in veel gevallen niet meer de belangrijkste warmtebron in de woning. Een antieke schouw geeft niet het rendement van een kachel, maar als sfeermaker is het een echte must in Uw huis.

Al onze haardbenodigdheden zijn uit voorraad leverbaar

Wij hebben momenteel 5 verschillende maten haardschermen.