Raambeslag

Raambeslag uit de periode 1890 tot 1940.

Retrodeurbeslag heeft de grootste collectie replica raambeslag uit de periode 1890 tot 1940. Raamboompjes, raamuitzetters, raamscharen, raamespagnoletten, raamknippen, draai-kiep grepen, raamgrepen, raampennen en raamkrukken zijn bij retrodeurbeslag in dezelfde stijl te vinden als het verdere deurbeslag. De eindjes van de deurklinken en de vorm van de houtjes corresponderen met het raambeslag.

Ons raambeslag assortiment

Onze raamuitzetters zijn voor links of rechts scharnierende ramen, en zijn voorzien van 2 pinnen; één voor de uitzetstand en de ander om het raam extra te fixeren in de gesloten stand. Wij hebben ook een telescoop uitzetter, en is verkrijgbaar in de 5 varianten messing vernikkeld (zoals origineel werd toegepast glanzend), messing verouderd (met oud patina bronskleurig), ongelakt messing, matnikkel (geborsteld nikkel) en zwart en heeft als voordeel dat deze bij openstaand niet naar binnen komt. Deze uitzetter is uitermate geschikt wanneer u een hor wilt plaatsen of raambekleding vlak langs het raam heeft geplaatst.

Het raambeslag is verkrijgbaar in vele varianten en in de volgende materialen: gietijzer, messing vernikkeld (zoals origineel werd toegepast glanzend), messing verouderd (met oud patina bronskleurig), ongelakt messing en matnikkel (geborsteld nikkel). Vaak gecombineerd met ebbenhout of bakeliet.

Let bij het bestellen van de raamboompjes goed op of de ramen naar buiten of binnen opengaan en of deze linksdraaiend of rechtsdraaiend zijn. Hiervoor heeft U verschillende producten nodig. Zie voor voorbeelden de afbeeldingen bij de producten.

Het raambeslag wordt geleverd met bijpassende schroeven.