Voordeurbeslag

Voordeurbeslag is weer helemaal terug

Waar zijn toch die prachtige voordeurklinken gebleven? Waarom moest ineens alles functioneel, waardoor deuren en huizen zoveel aanzien en grandeur verloren? Gelukkig en met dank aan Retrodeurbeslag kan de voordeur weer in ere hersteld worden. Voordeurbeslag gaf vroeger extra uitstraling aan elke voordeur en dus aan elk huis. Vanaf 1940 is er echter heel veel veranderd en werd er meer en meer plaats ingeruimd voor grotere brievenbussen, veiligere sloten en degelijke knoppen. Functionaliteit kreeg vanaf toen nadrukkelijk voorrang boven het meer stijlvolle beslag. Tegenwoordig is het echter prima mogelijk om de voordeur weer te laten pronken en van jaren 30 voordeurbeslag te voorzien, passend bij de stijl van het huis.

Voordeurbeslag van messing

Tot 1940 was het beslag voor de voordeur vooral uitgevoerd in ongelakt messing. Het messing voordeurbeslag krijgt met de tijd een bronzen kleur vanwege de oxidatie van messing. Voordeuren voorzien van ongelakt messing (de verouderde messing uitvoering) en voor de lichtere voordeuren de nikkelen, glanzende uitvoering of de mat nikkelen uitvoering. Daarnaast vind u in onze webshop ons assortiment zwart voordeurbeslag, deurbeslag uit de jaren 30 dat van elke voordeur meteen ook een stijlvolle voordeur maakt. Elk vooroorlogshuis verdient het om voordeurbeslag te hebben in de kleur zwart en messing of messing verouderd.

Deurbeslag voor de buitendeur

Voor de buitendeur is gelukkig weer prachtig beslag beschikbaar. Meteen zal de deur een metamorfose ondergaan en er simpelweg veel fraaier uitzien. Van deurknoppen tot rozetten en brievenbussen, de webwinkel van Retro-Deurbeslag biedt het allemaal. Uiteraard is het antiek deurbeslag voor de voordeur aangepast aan de wensen van de moderne tijd. Bij de brievenbussen betekent dit bijvoorbeeld dat de klep is afgestemd aan de grootte van het briefformaat dat tegenwoordig verstuurd wordt. Deurbeslag voor de voordeur uit de jaren 30 zoals de trekbel, of de bekende beldrukker, maar ook de imposante deurkloppers mogen en kunnen weer en geven een upgrade aan een voordeur.

Voordeuren met fout deurbeslag?

Voordeuren van oude huizen werden in de jaren 70 qua uitstraling vaak verpest. Sinds de jaren 70 gelden er voor brievenbussen allerlei regels, onder andere het formaat. In de oude huizen werden brievenbussen geplaatst die bij de deur passend waren; vaak klein. A4 formaat werd in die tijd nog niet gebuikt. Wat wij hebben gedaan is oude modellen brievenbussen repliceren, maar dan op het minimale formaat. Ook qua veiligheidsbeslag hebben wij mooie oplossingen. Vroeger werden er geen langschilden gebruikt. De voordeurknop en het slot waren altijd losse items. Bij ons vindt u dan ook de losse voordeurknoppen en de losse rozetten. Een voordeurknop is nooit echt heel groot omdat de voordeur in één lijn geplaatst dient te worden met het rozet en bijna altijd naar binnen open gaat. Wanneer de knop te groot is blijft er geen ruimte over voor uw hand en is de kans groot dat bij het dichttrekken van de deur uw hand geblesserd raakt. Verder hebben wij ook enkele deurklinken in het assortiment. Een enkele deurklink aan de binnenzijde van de voordeur is wel zo praktisch, waar vroeger vaak de schuif van het slot moest worden ontgrendeld is het natuurlijk veel makkelijker om een deurklink te gebruiken.

Retro deurbeslag voor de voordeur van uw woning

Met een knop voor de buitendeur alleen ben je er natuurlijk niet, en dus zijn er ook andere accessoires beschikbaar. Wat te denken van veiligheidsrozetten met en zonder politiekeurmerk, in de wat duurdere en goedkopere uitvoering dus. Mooi zijn zeker de authentieke trekbellen waarvan de onderdelen los verkrijgbaar zijn om ook uw oude trekbelset weer compleet te maken. Behalve beslag voor de voordeur biedt Retrodeurbeslag.be, dé webwinkel voor hang- en sluitwerk uit de periode van 1890 tot 1940, nog veel meer producten in de lijn van deurbeslag. Wat te denken van deurkrukken, raambeslag, espagnoletsluitingen, toiletsluitingen vrij en bezet, keukenkastbeslag en nog heel veel meer. Al deze produkten zorgen voor de juiste sfeer in uw woning.

Antiek deurbeslag voor de voordeur

Er werd vroeger ook veel aandacht geschonken aan de huisnummers naast de voordeur, ook dat diende de afgelopen jaren alleen het doel: laten weten wat het huisnummer is. De schoonheid en de drang naar traditie telden niet meer mee. Gelukkig heeft Retrodeurbeslag wel de nummers van vroeger in emaille weer beschikbaar.

Het assortiment van Retrodeurbeslag

Het door Retrodeurbeslag.be aangeboden deurbeslag is van hoogwaardige messing of van gietijzeren materiaal. Messing kan worden voorzien van nikkel en is prima te combineren met ebbenhout of bakeliet. Omdat het messing deurbeslag niet gelakt is, ontstaat heel snel die gewenste verouderde look. In de collectie voordeurbeslag zijn de verouderd (messing), ongelakt messing en zwart veel gekozen finishes. Het kan dus gelukkig weer, traditioneel beslag voor de voordeuren. Gelukkig maar, want hoewel zoals gesteld niet bepaald alles vroeger beter was en de tijd niet stil heeft gestaan, is het goed te constateren dat de traditie het wat betreft deurbeslag weer gaat winnen van enkel functionaliteit. Het zal bij veel oude huizen weer voor veel meer sfeer zorgen. En het is nog functioneel ook.

Voordeurbeslag uit de jaren 30

Er is voor elke stijlperiode een prachtige lijn voor deuren en ramen beschikbaar. Het complete assortiment van Retrodeurbeslag wordt volledig in eigen beheer geproduceerd. Daardoor kunnen wij tegen zeer scherpe prijzen leveren. Produktie verloopt zoals vroeger, het deurbeslag wordt in zandvormen gegoten. Daarmee keert een heus ambacht terug. Kortom, met deurbeslag van gietijzer, messing vernikkeld, messing verouderd, ongelakte messing en matnikkel wordt de voordeur van vroeger in ere hersteld. Bij de verschillende producten worden uiteraard ook bijpassende schroeven geleverd. De geleverde producten zijn met behulp van enige handigheid zelf te monteren.