Gietijzeren ventilatieroosters

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Ventilatieroosters van gietijzer

Ons ruime assortiment deurbeslag met de authentieke uitstraling wordt geheel in eigen beheer op ambachtelijke wijze geproduceerd. Naast de vele modellen deurklinken, handgrepen, toiletsloten, kastknoppen, raamuitzetters, espagnoletten, voordeurknoppen, trapleininghouders, brievenbussen, trekbellen enz., allen unieke replica’s van oude en antieke modellen uit de periode 1890 tot 1940, hebben wij ook nog wat aanverwante artikelen aan ons assortiment toegevoegd.

Exacte replica's roosters

Tot dit assortiment behoort ook een rooster. Dit rooster ook wel luchtrooster of ventilatierooster genoemd, is vervaardigd van gietijzer. Zoals al onze andere artikelen in ons assortiment is dit ook een exacte replica van een oud model. De roosters kunt U zowel binnen- als buitenshuis toepassen. Het ronde sierlijke ventilatierooster is leverbaar in 2 maten. Het kleine model voor een luchtafvoer met een diameter tot 150mm en de grote variant voor een luchtafvoer met een diameter tot 200mm.

Roosters en oxidatie

Gietijzeren producten hebben de eigenschap dat bij aanraking van vocht het gietijzer kan gaan oxideren. Dit is geen probleem voor deze producten, oxidatie maakt het gietijzer alleen maar sterker en na verloop van tijd wordt de oxidatie vanzelf minder. Wilt U compleet af van oxidatie, dan dient U het product te beschermen met een verf of lak. Wilt U de authentieke uitstraling van het product behouden, dan kunt u ook het product behandelen met vaselinespray. De uitstraling blijft dan veel authentieker dan door deze te lakken of schilderen. U dient dit proces wel geregeld te herhalen om roestvorming te voorkomen.