Deurklinken/deurkrukken

Deurklinken en deurkrukken uit de periode 1890 tot de jaren 30.

Retrodeurbeslag heeft de grootste collectie deurklinken en deurkrukken direct uit voorraad leverbaar. Wij hebben uit elke stijlperiode tussen de jaartallen 1890 en 1940 een aantal toegepaste deurklinken/ deurkrukken exact gekopieerd. Deze modellen zijn exclusief voor Retrodeurbeslag gefabriceerd. Wij gebruiken uitsluitend authentieke , oude en antieke voorbeelden voor het replica deurbeslag. Over het algemeen Hollandse maar ook Duitse en Belgische modellen.

Redenen om bij ons uw deurklinken te bestellen

Wij onderscheiden ons door de deurklinken/ deurkrukken in originele vorm, maatvoering en materiaal te maken en ons niet te laten leiden door het deurbeslag van tegenwoordig wat vaak te groot en te grof is. Wij vinden het belangrijk dat een deurklink/ deurkruk in de juiste verhouding staat tot de deur waarop deze toegepast wordt.

Ons assortiment deurklinken en/of deurkrukken zijn reproducties uit de periode 1890 tot en met de jaren 30. In de periode 1890-1915 ziet men wat sierlijkere deurklinken/ deurkrukken in de toen geldende stijl ‘art nouveau’ deze sierlijke vormen ziet men ook toegepast in de paneeldeuren en architraven. Het tonmodel uit de jaren 20 en jaren 30 is geleidelijk aan wat strakker geworden door middel van het weglaten van belijningen.

Tonmodel deurklinken en overige varianten

Tonmodel deurklinken hebben wij in de varianten: messing vernikkeld (zoals origineel werd toegepast glanzend), messing verouderd (met oud patina bronskleurig), ongelakt messing en matnikkel (geborsteld nikkel).

De deurklinken zijn gecombineerd met ebbenhout of bakeliet. Hier ziet U weinig verschil in. Bakeliet is wat glanzender en ebbenhout heeft een klein nerfje.

De massieve deurkrukken zijn geheel vervaardigd van messing en al dan niet vernikkeld of verouderd. Deze zijn ook geschikt voor plaatsing aan de buitenkant van Uw woning.

De gietijzeren deurklinken hebben we in 2 varianten in een harde zwarte wax en gepoedercoat. Voor buitengebruik raden wij de gepoedercoate versie aan. De zwarte wax variant dient voor buitengebruik te worden voorzien van een laagje vaseline tegen oxidatie.

De enkele deurklink of gatdeel is te gebruiken voor enkelzijdig gebruik voor bijvoorbeeld de voordeur. Een keilboutstift is voor dit gebruik wel noodzakelijk. De deurklinken zijn ruimschoots op voorraad en direct leverbaar.

Al het beslag wordt geleverd met bijpassende ouderwetse schroeven met gleuf (lenskop) in de juiste kleur.

Indien u niet de gewenste combinatie van deurklink en rozet in ons assortiment vind, kunt u middels het contactformulier uw wens kenbaar maken, en zullen wij u informeren over de mogelijkheden.

Veel winkelplezier in onze deurklinkenshop!