Houten deurkrukken

 

Houten deurkrukken replica’s van 18e en 19e eeuwse modellen. Grote collectie authentieke modellen houten deurknoppen in ebben, beuken, palissander en sandel hout direct uit voorraad leverbaar.

In de 18e eeuw werd het zogenaamde ei model veelal toegepast, vaak werd deze van pokhout gemaakt in de 19e eeuw is het model wat sierlijker en vaak voorzien van enkele freesrandjes.

Houten deurkrukken werden toegepast in de periode voor 1910. Daarna tot in de jaren 30 kwamen deze alleen nog voor op kasten en keukenkasten. Door te kiezen voor een houten deurkruk voor een kastdeur onderscheid u deze van de kamerdeuren. De beukenhouten deurkrukken zijn onbewerkt en kunnen dan ook gemakkelijk voorzien worden van verf of waslaag waardoor deze minder opvallen op de deur.

Varianten van houten deurkrukken

Wij hebben exacte replica’s in vele houtsoorten. Zoals ebbenhout, sandelhout en beukenhout.

Ebbenhout is zeer hard, maar laat zich desondanks redelijk tot heel goed bewerken (zagen, schaven, boren en polijsten). Ebbenhout heeft een homogene structuur, een korte draad en splintert bijna niet.

Houten rozetten waren vroeger niet gebruikelijk. Maar voor de liefhebber hebben wij deze toch in het assortiment opgenomen. De deurkrukken staan nogmaals afgebeeld wanneer wij het model met rozetten kunnen leveren.

De meeste houten deurkrukken hebben wij ook in ons assortiment als kastknop. Deze varianten zijn kleiner van formaat en zijn uitermate geschikt voor het verfraaien van Uw keuken of kast, wanneer er geen slotmechanisme in Uw deur aanwezig is. Wij hebben al deze varianten afgebeeld staan in ons menu onder knoppen en u vindt ook een groot aantal onder keukenkastbeslag.

Voor het toilet is er ook een oplossing door middel van de toiletstift. Deze is leverbaar in diverse houtsoorten namelijk ebbenhout, sandelhout en beukenhout. U vindt de toiletstiften in het menu onder toiletsloten